top of page

Authentieke pasta bolognaise

  • Blogteam
  • 6 jan
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 9 jan

Authentieke pasta bolognaise (Strijboshof)
Pasta met authentieke bolognaise (Strijboshof)

Wat hebben we nodig voor 6 personen:

1 kg rundergehakt

200 gr pancetta of guanciale in blokjes

100 gr. selder in blokjes gesneden

250 gr. wortelen in blokjes gesneden

250 gr. uien in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook

2 gr. gedroogde oregano

1 laurierblaadje

3 gr. gedroogde Provençaalse kruiden

1 kg gepelde tomaten in blokjes (blik)

0,1 liter dubbel geconcentreerde tomatenpuree

50 gr. gedroogd broodkruim

Olijfolie

Bereidingswijze voor onze authentieke pasta bolognaise:

1. Voorbereiding:

  • Zet een braadpan op middelhoog vuur met een laagje olijfolie.

  • Bak de pancetta tot deze mooi goudbruin is. Haal de pancetta uit de pan en zet opzij.

  • Voeg het gehakt toe aan dezelfde pan en bak onder voortdurend roeren, zodat het gehakt mooi los wordt.

2. Tomatenpuree en groenten:

  • Zodra het gehakt is aangebakken, voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze kort mee om de smaak te versterken.

  • Voeg daarna de fijngesneden groenten, geplette teentjes look, en de kruiden toe. Doe ook de aangebakken pancetta terug in de pan.

  • Laat dit geheel rustig sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.

3. Tomatenblokjes en sudderen:

  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door.

  • Zet het deksel op de pan en laat het geheel 3,5 tot 4 uur zachtjes pruttelen op een laag vuur. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.

4. Broodkruim toevoegen:

  • Na 4 uur roer je het broodkruim door de saus. Laat dit nog 2 minuten meekoken om de saus iets dikker te maken.

5. Op smaak brengen:

  • Breng de saus op smaak met peper en zout.

  • Voor een pittige toets kun je een mespuntje cayennepeper of pirri pirri toevoegen.

6. Pasta koken:

  • Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.

  • Meng de pasta door de saus en voeg wat kookvocht toe om de gewenste consistentie te krijgen.

7. Serveren:

  • Serveer direct en garneer eventueel met verse kruiden of geraspte Parmezaanse kaas.

  • Smakelijk vanwege restaurant Strijboshof!

bottom of page